Öckerö gymnasium

Ur bonnatösens dagbok i Majami

Hej alla fina där hemma och ute i världen! Bonnatös från Tvååker hör av sig från andra sidan havet. Idag hade vi vår sista heldag i Miami, så om ni skulle vilja höra om den är det bara att fortsätta läsa.

Idag började jag dagen med att väckas av mina kära hytt-vänner i hytt 5. Jag råkade sova över frukosten så det fick bli direkt upp till uppställningen som vi gör varje morgon kl 8.

Vi hade blivit informerade om att vi skulle ha en säkerhetsövning dagen innan så det var precis vad som hände. Efter uppställningen fick vi gå ner i våra hytter och vänta på alarmet. Minst 8 långa signaler gick, vilket betyder att vi ska sätta på oss flytvästar och vara beredda på att överge fartyget. Efter en genomgång vara denna övningen slut. Då körde våra befäl på med en till övning. En man-över-bord-övning. Självklart fick allas vår kära Viktor Bengtsson ta på sig en överlevnadsdräckt och hoppas i plurret, där besättningen åkte ut en liten bit med vår M.O.B-båt och plockade upp honom.

Övningarna klara. Midskepps och styrbord har frivakt. Efter tio-fikan vinkar vi av barbord, som har vakt, och tar en Uber till Miami Beach.

Vi lägger oss på playan och växlar mellan att bada och sola på den populära stranden. Vi var ett stort gäng där som bara låg och njöt av solskenet tills klockan var runt tre på eftermiddagen.

Aj vad vi får ångra det nu på kvällen. Hela frivakten är helt sönderbränd, nästan alla förutom barbord är helt illröda.

Efter dagen på stranden börjar vi i hytt 5 blir sugna på att gå till ett område som kallas Wyn Wood.

På vägen dit fick vi en liten guidad tur av vår uberförare. Han visade och berättade om byggnader, kändisöarna som ligger bredvid vägen vi alltid åker på, och Wyn Wood då. Wyn Wood är ett område som tidigare varit en slum men för att förändra det tog man dit massa kända konstnärer som istället gjorde Wyn Wood till ett konstområde. Nästan alla väggar i hela området är färgglade och har olika målningar på sig.

Vi gick och titta på konsten, strosa runt och tog lite fina bilder. Sedan satte vi oss och åt kvällsmat på en diner.

Eftersom vi var ganska mörbultade av allt solsken, och på grund av att vi skulle titta på film kl 20, bestämde vi oss för att call it a day och åka tillbaka till Gunilla.

Efter en riktigt kall dusch och massvis av after-sun, satte vi oss för att titta på 12 years a slave i stora mässen. Vi tittade på den för att förbereda oss för våra engelska uppgifter som vi ska göra i Charleston.

Nu sitter jag på Stordäck och skriver och blickar över Miamis skyskrapor by night en sista gång.

Imorgon åker vi vidare mot Charleston.

Hoppas alla har det bra där hemma! Pussar och Kramar!

Amanda Svensson SJDM1518

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se