Öckerö gymnasium

Ur fas

Det var en kylig dag. Efter den korta ankringen utanför Husavik hade vi bytt vaktschema, vilket betydde att allas dygnsrytm var helt ur fas.

Från att jobba kl. 8 till 12 morgon och kväll, måste vi istället upp på däck 4 på natten för att börja knega, utan tid för att ens sänka en kaffe. Detta gjorde att man inte var helt klar i huvudet, och ledde till en del missöden. Till exempel firade jag i fel fall, vilket betyder att jag började bärga ett helt annat segel än mina vaktkamrater. Inget större fara egentligen, men det kunde ha skadat seglet vilket hade varit ytterst tråkigt.

Under en kort stund fick vi sällskap av en val. Den följde oss mycket nära inpå och fick oss först att tro att det var en späckhuggare på grund av dess vita fläckar, men späckhuggare inte har några blåshål, är dessutom lite mindre än vad det nu var för valart vi nu såg. Min gissning hade varit knölval, men det kan jag kan inte säga med säkerhet.

Annars var det en lugn vakt. Vi bärgade och beslog några segel utöver det jag nämnde förut, tvättade under backen (vilket ligger längst fram i båten) och sedan var vakten slut. Då var man mycket glad att få i sig lite frukost för att sedan lägga sig och sova några timmar till. Ännu gladare blev man när man vaknade och märkte att det blev en riktigt go fläskpannkaka till lunch. En kopp kaffe till det och så var man verkligen i hamn.

Hälsningar från Jonathan i styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se