Öckerö gymnasium

Utbyte med James Island Charter High school

Halv nio på morgonen stod naturklassen uppställd på kajen för att invänta en marinbiologiklass, från James Island Charter High school. Under dagen väntade bland annat ett besök på Grice lab och för sjöfartsklassen ett besök på ett hangarfartyg samt ett på lotsstationen. 

Halv nio på morgonen stod naturklassen uppställd på kajen för att invänta marinbiologiklassen från James Island Charter High school, som vi tidigare skypat med hemifrån. Besöket startades upp med en kort icebreaker för att lära känna de amerikanska eleverna bättre. Därefter visade vi dom runt ombord på Gunilla och passade även på att göra några intervjuer till reseuppgifterna.

Under tiden naturklassen åkte vidare på andra äventyr, fick sjöfartsklassen besöka ett hangarfartyg och lotsstationen.

Första stoppet för oss naturare var Grice lab, där vi blev indelade i två grupper. Grupp A fick börja med att studera virtueskivor i mikroskop, medan grupp B fick packa återvunna ostronskal i plastnät. Skalen skulle sedan läggas ut i havet, för att bland annat förhindra erosion från vågor. Efter att båda grupper gjort båda aktiviteterna var det dags för lunch, innan vi gav oss av till sista stoppet, James Island Charter High school. På skolan blev vi visade runt av marinbiologieleverna. Det var väldigt häftigt att få se fotbollsstadion, där fotbollsmatcher hölls, baskethallen, skåpen i korridorerna och klassrummen. Det var precis som man föreställt sig efter att ha sett alla amerikanska high school filmer.

Vid tretiden var vi tillbaka på Gunilla efter en rolig och lärorik dag. Därefter sattes det igång med mätningar av närsalter, från de vattenprover som togs vid Grice lab, tillsammans med Lisa DoS. Dagen avslutades med mys blandat med plugg i stora mässen.

Emilia Tunqvist, Midskepps vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se