Öckerö gymnasium

Ute till sjöss igen 

Dagen började med en sång för Nellie som fyllde år. Sedan gick vi iland för att spendera de sista timmarna i hamn i staden Funchal.

Då det var söndag var nästan inget förutom souvenirbutikerna öppna och vi strosade runt i regnet mest hela dagen. Vid lunch bestämde sig några vänner och jag att äta sushi, på ett buffé liknande ställe. Man fick då betala ett visst pris, och sen beställa in hur många bitar som helst. 

Framåt tre tiden gick vi tillbaka till Gunilla för att lämna kaj vid fyra. När våran vakt började vid åtta var det redan mörkt och flytvästarna åkte på. Det var riktigt mycket sjö och vind, och att kvajla har aldrig varit så svårt. Allt och alla bara spolades runt på däck. Vågor som slog upp på däck sköljde över en och lämnade en dyngsur. Trots detta var det riktigt roligt och häftigt. Marelden och stjärnorna lös starkt och tydligt, vilket var jättevackert. 

Efter drygt halva vakten fick jag och Valter ta över byssan, då vi inte mådde lika illa som de andra. Även här flög och välte saker fram och tillbaka. Quesadillas blev det iallafall trots omständigheterna. Valter gick ut på däck igen och kvar blev istället Erik.

Efter att vi var färdiga kunde vi ta det lite lugnt i byssan fram tills uppställning. Därefter gick vi och la oss och sov en god natts sömn. 

Amanda Nilsson

Styrbord 

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se