Öckerö gymnasium

Utflykt med bad och höga höjder

Idag har vi haft en utflykt till toppen på mount verde som är det högsta berget på São Vicente och sedan åkte vi till en lagun där vi badade.

Vi samlades klockan15:30 på båten innan vi gick ut ur hamnen där två minibussar väntade som vi hadde hyrt för att ta oss runt.
Vi började med att åka upp till toppen av det högsta berget på São Vicente som är Mount Verde. Bergets namn översatt till svenska är “Det gröna berget” men det var inte alls många gröna växter som växte där eftersom det inte har regnat ordentligt på flera år.

På vägen upp till toppen kunde man se de steniga miljön med ett fåtal träd som växte utspridd bland mycket brunt gräs.
Längst upp på toppen hade man en bra utsikt över nästan hela ön och man kunde även se delar av Mindelo som är staden som Gunilla var i. Vi stannade där uppe i en stund för att njuta av utsikten och för att ta bilder. Sedan fortsatte vi till lagunen som vi alla var taggade på att få bada i.

Framme vid lagunen möttes vi av en kylig vind från havet, då var ingen lika taggad att få bada. Vi gick ut på piren där det fanns en badtrappa av sten och kände på vattnet som var ungefär 22 grader varmt. Efter ett par minuter på piren gick några ner i vattnet och efter en liten stund till badade vi alla fast det var så kallt i luften. Efter att ha spenderat lite tid i vattnet blev man van vid temperaturen, det är ju faktist inte kallare än vattnet på sommaren vid västkusten.

När vi kom tillbaks till minibussarna frågade vi en av chafförerna om varför han inte ville bada. Han skakade då på huvudet med en förskräkt min, det är ju ändå vinter här.

Senare på Gunilla severades det en god fisksoppa till middag. Vi åt oss alla mätta och alla var nöjda med dagen.

/Maximilian Esst (Styrbord)

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se