Öckerö gymnasium

Utflyktsdag!

Idag var det äntligen vår tur att åka på utflykt. 09:30 Stod alla redo på kajen och de två bilarna packades fulla med lunchmat och badkläder. Vädret var inte det bästa men det gjorde inte så mycket för stämningen var ändå på topp i bilarna. Gabbi blev musikansvarig och hon spelade allt från Abba till Avicii, så det fanns något för alla. 

Första stoppet på utflykten var en gammal bunker från andra världskriget. Det var underjordiska gångar som man kunde följa till olika bunkrar och miljontals spindlar bodde även här. Schemat var speckat så det fanns inte mycket tid att slösa, därför tog vi många snabba stopp. Vi åkte vidare till toppen av ön. Ju längre upp vi kom, desto tjockare blev dimman och vägarna blev bara smalare. Längst upp på toppen låg det en gammal vulkan som alla pratar om att man bara måste se när man är här i Azorerna, tyvärr var dimman så tjock att vi inte såg mer än två meter framför oss. Men det gjorde inte så mycket för vi hade wifi där uppe och kunde googla upp en bild på utsikten.

Nästa stoppet var ett museum på den nya halvön. 1957 var det senaste vulkanutbrottet på ön och då bildades även en ny liten halvö. Vi klättrade upp på toppen av berget och njöt av utsikten. Efter klättrandet var vi alla väldigt hungriga så det var goda nyheter att det äntligen var lunch pause. Befälen grillade korv och vegoburgare till oss och vi alla åt så mycket vi orkade. Efter maten åkte vi till ett ställe där man kunde bada. Tyvärr var vädret inte det bästa och dimman gjorde det kallt och fuktigt. Det var inte så många som badade av oss men utsikten var väldigt fin från bad platsen så vi hade kul ändå. Jag skulle säga att utflyktsdagen var väldigt lyckad och vi hann göra så mycket roligt.

Judit, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se