Öckerö gymnasium

Utflyktsdag

Dagen startade med glada miner då alla vakter, även de som inte hade frivakt fick komma ut på utflykt här i Bermuda. Alla sjöfartarna fick bussbiljetter med fri tillgång att åka vart de ville, stranden blev det för de flesta.

Natur däremot blev hämtade på Gunilla av en båt där vi senare skulle utföra en av våra marinbiologireseuppgifter. Organisationen som natur blev hämtade av heter BIOS som står för Bermuda Institute of Ocean Sience. Där fick alla en lektion om plast i havet och hur det påverkar världen, men även oss personligen vilket var en viktig tankeställare. Efter lektionen fick vi alla var sin våtdräkt och så åkte vi ut cirka en halvtimma till korallreven vi skulle undersöka. Det gjordes två stopp, vid det första stoppet fanns ett stort gammalt vrak där det hade flyttat in många organismer under åren. Andra stoppet var en bit längre ut från hamnen där det fanns många och mycket större koraller än tidigare stopp, havet var kristallklart och sikten var lång. Utanför revet berättade guiden att det just nu finns väldigt mycket knölvalar runt om Bermuda, hit kommer för det mesta mammor med deras kalvar för att äta upp sig denna tiden på året och det är inte helt omöjligt att man skulle kunna se en, men tyvärr så gjorde ingen utav oss det idag.

Även om inga knölvalar kom till sikte så såg vi ändå väldigt mycket fint denna dag, men vid fyratiden kom vi tillbaka till Gunilla och Styrbord som haft vakt idag fick börja städa medan babord och midskepps gick ut från Gunilla. Nästan alla elever som hade frivakt åkte till huvudstaden Hamilton där vi gick runt och kollade på den mysiga gamla staden. Hamilton och hela Bermuda ser ut som man slängt ner en färgbomb från ovan då alla hus har sina egna unika färger och det är färgglatt överallt, otroligt fint. Maten var väldigt god och att sitta vid kajen med en glass och kolla på när sköldpaddor simmar förbi var inte en helt fel kväll.

Jag tror denna dag har varit väldigt händelserik och härlig för alla med mycket solbränna och bad.

Isabelle

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se