Öckerö gymnasium

Vad vägde valen?

Vi såg en val! Den vägde 1,5 ton och vet ni hur jag vet de? Den var på en våg! Haha nä men skämt och sido. Tack Torben för detta skämtet.

Nej men seriöst vi såg en val precis efter vi gått av vår dagvakt. Det var hur coolt som helst. Förutom det har det hänt absolut ingenting under dagen. Så vad ska jag skriva om istället, det vet jag faktiskt inte. Jag skulle kunna skriva om livet ombord, hur det är att nästan halva resan har gått fast vi redan har varit på 3 av 5 hamnar och 3 av 5 sjöben gjorda. Hur ska jag summera denna resa hittills?

Jag börjar med Miami, Florida. Miami var trevligt men väldigt varmt. I Down Town där vi låg fanns det inte jättemycket att kolla på medan på Miami Beach fanns det mer små affärer, caféer och såklart stranden. Det sjukaste som hände i Miami då? Jo det var när en magiker kom fram till oss och började trolla med en eller några små röda skumbollar. Det var helt sjukt och han var så sjukt duktig.

Efter Miami hade vi ett kortare sjöben till Charleston, South Carolina. I Charleston var vädret mycket mer som ett svenskt sommarväder vilket var skönt. Vi fick uppleva mycket av Charleston då vi sedan innan hade kompisar där som visade och körde runt oss till olika platser vilket var coolt. Det häftigaste i Charleston var nog hur människorna som bodde där tyckte om Walmart. Alla tyckte Walmart var lite av ett skämt dit folk åkte för att göra konstiga grejer. Lite kul att få veta de.

Efter Charleston var det ett lite längre sjöben till Bermuda. Under detta sjöbenet badade vi bland annat i rännstenen och försökte att undgå att dras med över bord under stormen. När vi kom till Bermuda hänfördes alla av hur vackert det var och hur fina alla stränderna var. Speciellt populär blev en strand som heter Tabaco Bay då denna låg nära båten och då den hade gratis Wi-Fi. Det sjukaste som hände på Bermuda var nog bland annat att allt var så sjukt dyrt och att kollektivtrafiken var punktlig på sekunden.

Efter Bermuda startade vi ett sjöben på 14 dagar varav 5 dagar har gått nu när jag skriver detta. Summa summarum har detta än så länge vart en bra resa.

Hannah, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se