Öckerö gymnasium

Vaktdag i Lübeck

Först efter ungefär två timmar i kanalen lade vi till på våran kajplats, som lyckligtvis är precis utanför den gamla och mer bevarade delen av stan.

dag anlände vi till den historiska staden Lübeck efter våra fem första dagar till sjöss. På morgonen passerade vi igenom floden Trave och hamnstaden Travemünde, där vi möttes av många fina hus samt ett vackert barkskepp som hette Passat.

När vi väl låg stilla var många var ivriga på att komma i land och uppleva staden till fots. Min vakt (styrbord) måste dock vänta tills imorgon innan vi får sätta fötterna på torra land. Idag fick vi nämligen äran att börja som hamnvakt, vilket innebär att stanna kvar och arbeta/vakta Gunilla. Tills dess får vi helt enkelt nöja oss med det de övriga vakterna har att berätta från sin frivakt i Lübeck. Vi (styrbord) ägnade istället dagen åt att smörja vajrar av olika sort, göra mindre reparationer samt förbereda lunch och middag till all besättning kvar ombord.

Imorgon ser vi dock fram emot att lära oss om Tyskland mörka historia på våran utflykt till koncentrationslägret Neuengammen. Tydligen var det många skandinaviska fångar där, vilket kommer bli intressant att höra mer om hur de kom dit och vad som hände med dem efter kriget. Men det får ni nog läsa mer om i nästa blogg, så tills dess får ni nöja er med det jag har att berätta om idag. Det var allt för mig, tack och hej!

Gabriel Forsberg, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se