Öckerö gymnasium

Vaktdag ombord

Dagen började med en purrning och jag och min hytt klädde på oss och rörde oss mot stora mässen för frukost.

Efter uppställningen var det dags för min vakt (babord) att ha vakt dag. Under denna vakt dag var jag arbetsstyrka och vi fick reda på av vår våran vaktledare (Klara) att idag skulle det komma proviant. Detta innebar att vi fick arbeta med att sortera råvaror och inventera. Jag fick med Theo och Lea börja med att inventera stora mässen och därmed anteckna mängder råvaror och även sortera dom. Vi åt en jättegod lunch tillagad av Johannes och Wågis (Maria) och efter den kom proviant. Då fick jag och min vakt bära råvaror till stora mässen, lilla mässen och befälsinredningen. Det var stora mängder råvaror som skulle sorteras och inventeras men till 15 fikat var vi färdiga.

Efter 15 fikat var det dags för dagens städning, då blev jag och en Clara indelade i arbetsgrupp för att tillsammans städa befälsinredningen. Vi blev färdiga förvånansvärt snabbt och hela städningen tog idag väldigt kort tid. Efter städningen hade vi arbetat färdigt för dagen och då var alla trötta och slitna. Jag tog sedan en välbehövd tupplur i min koj tills det var dags för middag klockan 18. Efter middagen spenderade jag tid med mina vänner och satt och spelade gitarr med en av gitarrerna i stora mässen. Efter en stund var det dags för mig att ha nattvakt. Första timmen satt jag med Thea och andra med Theo.

Vakten gick fort och jag var klar klockan 00:30 då jag satt mig i stora mässen en liten stund till med gitarren och gott sällskap av Edvin. Därefter reflekterade jag över morgondagen som kommer bestå av packning och festligheter! Nu är det dock dags för mig att gå och lägga mig, imorgon är det trots allt, packdag och avslutningsmiddag så jag behöver vara utvilad!

Hjalmar Selander, babord vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se