En delikat och välsmakande dag i Lissabon! Sista heldags frivakten i Lissabon, Portugal! Dagen började på topp med en lång och härlig sovmorgon tills ungefär kl. 11 då vi hade beslutat sedan tidigare att gå ut och käka lunch.
Solen stekte medan vi sakta men säkert gick in i den pulserande och levande innerstaden, kullerstensgatorna som gick upp och ner som en berg- och dalbana och de mysiga caféerna med servitriser serverandes pastel de nata på löpande band till alla besökande. Efter att ha gått en bit kom vi fram till restaurangen Floresta das Escadinhas. Där serverades tallrikar med både mixar av olika fisksorter och köttsorter, men också deras specialitet, sardiner. Jag beställde en tallrik med en mix av fisksorter som torsk, lax, sardiner och två andra fiskar som jag är osäker på exakt vad det var, men det jag är säker på är att det var GUDOMLIGT GOTT! Helt klart värt att besöka igen! Sedan under eftermiddagen strosade vi runt i staden och käkade fika på två olika caféer och en glasspaus mitt i allt! Efter en lång och solig dag i Lissabon var det dags att käka middag och sedan bege sig till båten. Hur ska man då toppa en riktigt god lunch, två fikor och en glasspaus? Jo, med en riktigt italiensk pizza bakad i stenugn! Beställde en Quattro stagioni? (Four seasons) som var perfekt bakad. Pizzan var den högsta höjdpunkten på dagen! Den var hemskt god! Så efter denna matpackade dag var det dags att bege sig tillbaka till Gunilla och få en god nattsömn!
Filip Wächter
Publicerad:
Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö
Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se