Öckerö gymnasium

Valspaning

Idag hade vi förhoppningar om att för första gången se Island, men eftersom ett lågtryck med starka vindar drar runt Islands sydkust har vi lagt om rutten lite för att undvika det värsta av vinden. Istället håller vi ut lite och hoppas att vi fortfarande kan gå norr om Island och på så sätt få se mycket val.

Vakten idag var ganska blåsig och kall, på däck fanns inte så mycket att göra. Därför blev vi mest sittandes, det verkade inte finnas något stopp på hur många tjocktröjor man kunde klämma på och ändå fortsätta. Fikat var en välkomnad paus från kylan. Under högläsningen på halvdäck såg vi val, vi har sett mycket val dom senaste dagarna på våra vakter. Både från riggen och från däck. Idag såg vi mindre delfinliknande valar som hoppade och surfade på vågorna som rullade in akter ifrån. Gissningarna på vad vi såg har varit spridda då vi saknar vidare valexperter ombord. Allt från delfiner till tumlare och grindvalar har föreslagits. Fina var dom i alla fall. I slutet av vakten lugnade det sig något och vi satte förbrammen, följande vakt fortsatte med storbrammen och vi gör nu bra fart mot Island. Vid vaktavlösningen fick vi den roliga nyheten att vi imorgon troligtvis kommer segla över polcirkeln.

Till lunch var det Fried Rice och nu sitter vi nere i stora mässen för studier med ständiga avbrott för att springa upp kolla valar, i hopp om att fånga någon på bild. Efter lektionen vankas det eftermiddagsnap för hela vakten. Sen blir det antagligen traditionsenligt kortspel och sen är det dags för vakt igen. Det rullar på och vi njuter.

Emanuel

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se