Öckerö gymnasium

Vardagslunk i Barcelona

Det har varit ganska fint väder men inte lika varmt som det var i Malaga. Dagen började med att hälften av alla naturelever åkte iväg på utflykt. Vi andra som redan har varit på samma utflykt i förrgår fick stanna kvar på båten.

Hallå där hemma! Har ni det bra?

Just idag ligger Gunilla i Barcelonas hamn. De flesta av de som var kvar på båten hade vakt så de blev satta i arbete. Vi andra som hade frivakt fick göra vad vi ville. Då kan man till exempel plugga, sova eller gå ut i Barcelona och hitta på något roligt. Så det gjorde vi. Vi gick en lång promenad, med flera stopp för fika och inköp av bl.a. böcker, till den berömda kyrkan vid namn Sagrada familia. Den var enorm och om man ville gå in och titta fick man stå i långa köer, så vi nöjde oss med att beundra den från utsidan.

Tillbaka på båten väntade en vällagad köttfärssås. Efter middagen kände flera av oss att det var dags för en springtur, och så blev det. Det var en underbar upplevelse att få se en stor del av staden samtidigt som man fick den välbehövliga motionen. Barcelona sett från strandkanten var mycket vacker på kvällen, höga byggnader, galna cyklister och andra löpare fanns det gott om.

Nu är det bara två dagar kvar i Barcelona innan vi åker vidare till Mallorca. Vi får hålla tummarna för att det är fint väder där så att det blir mycket sol och bad.

Med vänliga hälsningar Ivar Westin

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se