Öckerö gymnasium

Var försiktig med vad du önskar!

Dagen började som den brukar göra på 12–4 vakten, klockan 12:00 slås de åtta glas och en ny vakt har nu börjat. 4 timmar av att göra i stort sett ingenting, eller det var ju det jag hade tänkt mig i alla fall.

Sen vi lämnat Öckerö hade jag längtat efter att få känna på lite vågor, lite spänning och ja idag fick jag vad jag önskat efter, mina efterlängtade vågor. Jag vet egentligen inte varför jag längtade efter vågorna, kanske var det att jag ville känna hur det är att vara till sjöss igen eller kanske vinden i seglen.

Men i alla fall, nu satt vi uppe på halvdäck och väntade på att få något att göra, kanske klättra i masten eller något, de hade ju inte vart dumt, men i vilket fall som helst var jag glad för nu hade det börjat gunga. Dock var inte alla i min vakt lika glada som mig, de som var tvungna att stå i byssan hade blivit lite sjösjuka och kanske spytt en aning, så Anna vår vaktledare kom upp och ställde en fråga.

  • Vem här mår jättebra och kan tänka sig stå i byssan?

Klart att jag svarar först och erbjuder mig, pigga glada jag som äntligen hade fått mina vågor.

Väl nere i byssan skulle de lagas pannkakor men efter några minuter kände jag något oväntat, jag kände mig sjösjuk. Det första jag tänkte på var att jag aldrig mer skulle önska efter mer vågor.

Rees Griffiths, Styrbords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se