Öckerö gymnasium

Vattenlåsen spökar ombord

Denna dagen började dåligt och blev inte mycket bättre efter det. Först blev vi försenade på grund utav en väldigt sen motorolja leverans som vi skulle ha fått i Malaga. Sedan när vi väl åkte möttes vi utav kuling och vågor som var så höga att dom svämmade in över poppen.

Idag 14/11 lämnade vi Barcelona efter 6 fantastiska dagar i denna underbara staden. Vi har haft fint väder och flera roliga utflykter. Tyvärr har allt sitt slut och nu har även detta stoppet sitt.

Denna dagen började dåligt och blev inte mycket bättre efter det. Först blev vi försenade på grund utav en väldigt sen motorolja leverans som vi skulle ha fått i Malaga. Sedan när vi väl åkte möttes vi utav kuling och vågor som var så höga att dom svämmade in över poppen. (Poppen är den delen på
däcket där navhytten ligger och där rorsman manövrerar skeppet.) Saken blev inte bättre när man stod inne i byssan och skulle servera fika till alla medan han var sjösjuk. Sen under allt detta började rör läcka ovanför stora mässen, det blev stopp i toaletterna och vattenlåsen i duscharna började svämma över.

Men annars var det rätt mysigt att sitta uppe på däck och kolla på supermånen medan det gungade. Bara man hade bra kläder på sig mådde man fin fint. Till sist när man skulle gå och lägga sig gungade det så mycket att man nästa flög ut ur sin koj och varje gång en våg slog mot skrovet lät det
som om man gick på grund. Som ni kan förstå var det en väldigt sömnlös natt som för det mest bestod utav att försöka hålla sin borta från golvet.

Det var allt från mig idag och jag hoppas ni har det bättre än vi har det just nu.

Hälsningar Mattias Bergland och Gunillas besättning.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se