Öckerö gymnasium

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Fjärde dagen på sjöbenet är snart avklarat, vilket betyder att det återstår tio. Trots att det gått ett par dagar nu så känns det som en enda sörja bara, dagarna liksom flyter ihop och blir till ett. Det är helt omöjligt att särskilja dagarna och berätta om vad som hände en specifik dag.

Det är vid denna tiden på sjöbenen som folk visar sina riktiga jag, hur de är hemma med familj och nära vänner. Det är både intressant, roligt och spännande. Ibland är det positivt, ibland är det negativt. Men mest av allt tycker jag att det är väldigt fint. Hur kompis-relationer blir mer som syskonrelationer, hur vi lär oss om varandra och respekterar varandras sätt att vara. Och agerar utifrån det.

Här på Gunilla är allt som det brukar vara. Det enda drama som skett här är att en person har blivit mördad, och flertal tagit självmord (i vår mördar-lek alltså). Problemet är dock inte att för många är döda, utan tvärt om. Vår mördare har varit otroligt inaktiv, så nu går vi nästan runt och hoppas på att bli mördade bara för att det ska hända någonting.

Ibland känns det som att man har oändligt mycket tid här på Gunilla, vilket gör att man känner sig rastlös ganska ofta, men också att man uppskattar de små sakerna i vardagen.

Jag tror också att det är bra för oss alla att inte göra speciellt mycket under 10 veckor för att klara av stressiga pluggveckor i skolan. Dessutom blir man faktiskt bra på att inte göra någonting. Konstigt va? Att man kan öva upp sig på att göra absolut ingenting. Med de hektiska liv vi vanligtvis lever tror jag att det kan vara användbart att vara bra på att göra absolut ingenting.

En annan (mycket viktig och rolig händelse) är att hamn-vattentankarna är slut!! Kanske låter konstigt, men vi har en osmos här ombord som gör betydligt mycket godare vatten än det finns att tillgå i hamnarna. När man är hemma tänker man inte på sådana småsaker, som hur vattnet smakar. Men när det väl förändras ytterst lite så gör det stor skillnad, och man uppskattar det normala något enormt. Tidigare har vattnet smakat väldigt olika, kalk, akvarium, pool och ibland till och med haft små orangeaktiga partiklar som efter en stund sjunkit till botten och gett en känsla av att man dricker en mystisk medicin.

Ni får ursäkta mig, men nu ska jag faktiskt återgå till att öva på att göra absolut ingenting och njuta av vårt normala vatten. Testa själv, det är ganska härligt faktiskt.

Lovisa Magnusson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se