Öckerö gymnasium

Vilken dag är det?

Blev purrad imorse vid 03.30, trött och sliten. Man känner att man inte vill gå upp och att man vill ha en dag där man bara kan sova så länge man vill. Snart får vi ju det, är ju snart hemma. Det är väl nästan det enda jag faktiskt saknar, annars så trivs jag väldigt skönt till sjöss och skulle kunna tänka mig några veckor till.

Vilket fall som helst så var det dags för vakt vid 04.00, vi i Styrbord alltså. När man kom upp på deck så var det redan ljus, det är helt sjukt hur det bara blir ljusare och ljusare för varje dag som går och då är vi inte ens på svensk tidzon än. På morgonsvakten så
gjorde vi inte så jättemycket. Efter att vi hade suttit på deck en stund så lekte vi kalle kaos.

Vår vaktledare Camilla fixade alltihop för oss. Man slog en tärning, fick ett nummer, sprang och letade efter en lapp som var gömd någonstans med ett ord på, hittad lapp läggs tillbaka och ordet berättas för Camilla. Då fick man ett uppdrag som skulle utföras, väl klar med uppdraget fick man slå tärningen igen och snabbast som kom till 33 vann. Dock hade vi inte så mycket tid så att vi blev klara med leken.

Väl klar med vakt var det dags för frukost och sen en liten sovstund fram tills
lunch. Idag var det chili con carne, kanske inte mättande men ändå gött att få något i magen. Idag var det även hamnutvärdering vilket är ganska kul. När vi hade berättat för Kiki vad vi tyckte om Portsmouth var det dags för frågesport om hamnen. Den kändes helt okej och förhoppningsvis kanske vi vinner denna gången, vi lyckades inte förra gången.

Efter lektionen kollade jag på film och redigerade min resevideo litegrann. Sen var det dags för vakt igen, jag hade värsta energin på grund av jag vet inte vad. Men iallafall, jag hade väldigt kul och lekte Captain Jack Sparrow och hade väldigt roligt. Nu sitter jag och skriver dagens blogg och ser fram emot att få sätta mig och redigera min video med en skål popcorn bredvid. Det har varit en lång men trevlig dag. Hoppas att ni har det bra där hemma med!

Hälsningar från Viktor Palmdahl

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se