Öckerö gymnasium

Vinden har vänt

Imorse, när styrbord tog över vakten, hade alla segel tagits ned. Vinden blåser numera mot oss och vi går därmed för motor. Trots detta finns det mycket arbete att göra och idag har lackning, målning och slipning stått på schemat.

Vi seglar nu mot Safi och kompassen har de senaste dygnen pekat mot sydväst. Att vi rör oss söder ut är någonting som märks tydligt, då det numera är varma och fuktiga vindar som tränger sig in under våra seglarjackor. Nattvakterna blir mindre och mindre svala och våra klädlager skalas av för varje dag som går. Vad vi kommer att få för intryck av Safi är någonting som det pratas mycket om. Det är många av oss som inte tidigare besökt Afrika och vi har förstått att den afrikanska kulturen skiljer sig en del från den spanska, som vi numera är vana vid. Det ryktas om att keramik är någonting som man bör lägga sina pengar på och hur vi ska frakta hem den, utan att den går sönder, har vi diskuterat fram teorier om.

Samtidigt som vi ser fram emot att komma till Safi, är det lite sorgligt eftersom att det är vår sista hamn. Slutet på resan närmar sig nu med stormsteg och vi befinner oss på vårt sista sjöben. Vissa räknar ner dagarna till hemfärd och vi har konstaterat att det endast återstår en enda stekfrukost. Det ska bli kul att träffa sin familj och sina vänner, men samtidigt kommer man att sakna att få segla runt och upptäcka världen. Att vaggas till söms av vågorna om nätterna är också någonting som man kommer att längta riktigt mycket efter.

För att se det från den positiva sidan har vi föreställt oss att vår hemkomst kommer att ske i ett vinterland fullt av snö, julpynt och julgodis. Vi som är på Medelhavet har lite svårt att föreställa oss att julen ändå är relativt nära, men vi försöker att få till någon slags julstämning genom att lyssna på julmusik och diskutera våra bästa recept på julgodis. Lite mysigt får vi faktiskt erkänna att det ska bli att komma hem till upphängda julgardiner, ljusslingor i trädgården och fudge i kylen.


Frida Ölme, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se