Öckerö gymnasium

Vindstilla och mycket delfiner

Klockan var ungefär 07:00 när dörren till hytt 7 säkert öppnades och vi blev purrade. Styrbords vakten gick trötta upp till lilla mässen för att äta frukost klockan 07:15, som vanligt på söndagar var det ägg och bacon. Efter frukosten var det dags att dra på sig arbetskläder och göra sig redo inför vår vakt som började 08:00.

Vi började med uppställning uppe på poopdäck klockan 07:55, därefter slog midskepps livbojsvakt 8 glas för att avsluta deras 4-8 vakt. Idag var jag utkik vilket innebär att jag ska stå uppe på backen i fören och rapportera till kapten om jag ser ett fartyg eller något föremål i vattnet som skulle kunna skada Gunilla. Många tycker att det kan bli långtråkigt att stå utkik eller på någon av de andra posterna, men jag tycker att det är skönt så länge jag slipper att klättra i riggen.

Även om det inte blåst mycket har det ändå dykt upp mycket sevärdheter ute på vattnet, allt från sjöfåglar till flera olika sorters valar och delfiner, exempelvis rissos delfin som man ganska lätt kan känna igen då den har väldigt mycket rivmärken och unik huvudform jämfört med vanliga delfiner. Det har alltså inte varit helt dött ute på havet.

När vi i styrbords vakten blev fri vakter klockan 12:00 bytte vi om till lite skönare kläder och klockan 12:20 käkade vi lunch. Det blev pasta med bacon, svamp och lite annat. Efter lunchen tog jag det lugnt uppe på backen och i min hytt tills att klockan blev 15:40 då det var dags för möte, vi gick bland annat igenom tvättider och vad som kan spolas ner i toaletterna utan att det ska bli stopp… Vi fick också veta vilka hytter som såg bra ut, grattis hytt 12. Jag gick efter mötet tillbaka till min hytt och spelade lite på mobilen fram till ungefär 16:55 då jag började skriva på bloggen. Till middag fick vi fisk med ris som smakade väldigt gott. Nu ska jag ta det lite lugnt innan det blir dags att gå på 8-12 vakt igen

Mvh / Ludvig Fritz Oijens / Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se