Öckerö gymnasium

Vintage kap i Barcelona

Mitt namn är Malin och idag kommer ni få följa med mig på en dag i Barcelona. Under vår frivakt idag har vi utforskat de gator som man lätt kan missa i en stad som Barcelona.

Jag purrades som vanligt lite för tidigt för vaktens eget bästa men med hjälp av en kopp kaffe och chiapudding blev jag som ny igen. Efter en riktigt kall och kylig uppställning var det bara att hämta datorn och göra sig redo för vår lektion som idag var eget arbete. Där jag ägnande tiden åt att skriva på min naturvetenskapliga rapport och digga loss till Beyonce i hörlurarna. Efter en effektiv timma så var det dags att fånga dagen.

Idag var det shopping som stod på schemat och jag och tio av mina fantastiska vänner var shoppingsugna och hade shoppinglistan redo. Vi började strosa mot några av Barcelonas små gator som tydligen skulle vara full proppade av secondhand affärer. Där gick vi med Barcelonas lokalbefolkning och fick se en liten glimt av deras liv. Affären var färgstark full med kläder där varje litet utrymme längt väggarna var täckt av hyllor med plagg i regnbågens alla färger. Vi kom alla ut med varsin rosa påse och ett leende på läpparna.

Efter ett snabb stopp på ett mysigt fik bar vi oss av mot nästa stop, Primark. Det var en 40 minuters promenad och det var precis därför vi stannade och tog första bästa taxi. Efter en halvtimma inne på Primark kom man ut med några fyndiga köp men det skulle visa sig att det skulle ta ytligare en och en halvtimma för Camilla att bli klar. Helt slut efter en lyckad dag fixade Neo fram en uber där vi sjöng oss tillbaka till båten. Det var nästan så att vi ville be henne ta några extra varv i rondellen för att ingen ville sluta sjunga.

Malin Carlsson Lundén

Babordsvakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se