Öckerö gymnasium

VM i OS

Det var en helt vanlig dag till sjöss under vårt fantastiska sjöben från Sevilla till Gran Canaria. Men dagen fick en oväntad twist då det var dags för VM i OS.

VM i OS går ut på att tre stycken slumpade lag tävlar mot varandra i tre olika tävlingar på däck och sedan utses en vinnare. Mitt lag gick under namnet Punani Sailors med den klipska sloganen ”To the stars”.

Första tävlingen gick ut på att springa så många varv runt navhytten så möjligt på 2 minuter. När den första personen hade sprungit ett varv så plingade hen i klockan på halvdäck så att nästa kunde börja, det funkade som en stafett. Det som gjorde banan ännu mer utmanande var att tre stycken befäl var utspridda runt hytten och utförde olika sorts störningsmoment som att kvajla tamp mitt i vägen. Vi presterade bra under tävlingen och vi hade jättekul.

Nästa tävling handlade om att städa upp på stordäck. Vaktledarna sprang runt på stordäck som yra höns och kastade brassar, gårdingar och skot och annat huller om buller. Slutresultatet av det blev en enda stor röra som vi skulle kvajla upp på åter igen 2 minuter. Den grenen gick också bra och Punani Sailors lyckades bibehålla en ganska organiserad och lugn stämning när vi kvajlade.

Den tredje och sista utmaningen i den trefaldiga tävlingen var att laget skulle tillsammans sträcka en tross så mycket som möjligt och det laget som fick hem mest slack vann. Man fick 30 sekunder på sig att sträcka trossen så mycket så möjligt och mitt lag gjorde ett litet misstag. De första 20 sekunderna fick vi hem mycket slack och sedan satte vi fast men fick instruktioner om att det var 10 sekunder kvar. Då tog vi tillfället i akt och försökte sträcka den lite till, men problemet var att då förlorade vi istället spänning i trossen och vann inte den tävlingen.

VM i OS slutade med utsökta chokladbollar och ett badstopp i Atlantens böljande blå samt en riktigt god vinst till de fruktade Punani Sailors.

Valter

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se