Öckerö gymnasium

Wahoo solen skiner och halva sjöbenet är gjort

En vecka ute till havs har gått och vi har kommit halvvägs, åtminstone distansmässigt. Allt rullar på och dagarna går in i varandra och man är ständigt osäker på vilken dag det egentligen är.

Solen visar sig mer och mer och trots Anne-Lis tjat om solkrämens fina egenskaper finns det ett helt gäng här på båten med svidande solbrännor. Dock är det inte många som klagar på värmen, förutom när ACn fick för sig att ge upp en stund. Det känns fantastiskt att äntligen få lite värme och ett lätt solkysst ansikte efter tidigare veckor när vi faktiskt inte haft tur med vädret. Alla börjar få färg och ser under omständigheterna fräscha och härliga ut. Jättefräscha är vi ju dock inte, man går hela tiden omkring med fettfläckar och stinker tjära, fast det är lite mysigt.

Flygfiskar och delfiner börjar bli vardagsmat och man reagerar knappt längre när de dyker upp. Däremot har nu en och annan val börjat visa upp sig i havet kring Gunilla. Dagen började med att vi fick en lycklig styrman som hade fått napp. En wahoo satt fast på kroken och fascinerade skolungdomar stod runt om och tittade. Om det inte riktigt framgick så är wahoo en sorts fisk. Det var en lång rackare som vi alla kommer få smaka på senare när det är dags för middag.

I övrigt var vakten idag precis som den brukar vara för oss i 8-12 vakten på Atlanten. Den bestod av underhållsarbete och städning av hela inredningen. När vi snackar om inredningen här på båten menar vi inte en och annan snygg soffa, utan allt utrymme man hänger i under däck.

Nu ska jag passa på att ta vara på de sista soltimmarna för dagen och sedan gå och käka lite wahoo med mos.

E, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se