Öckerö gymnasium

You better Belize it!

Liksom alla tidigare morgnar, för oss som tillhör 4-8 vakten (Brabord), purrades vi 03:30 för att gå på vakt. Trots denna tidiga morgon var vi alla uppspelta inför ankomsten till Belize som beräknades tidigt samma dag.

Efter en alldeles för lång väntan fick vi äntligen komma iland. Liksom på Kuba fick vi även här ligga till ankars, vilket betyder att vi behöver åka taxibåt för att ta oss iland. Olikt båten i Kuba, fungerade den här och susade fram genom vågorna. Väl iland kom vi fram till tre mål vi hade för dagen 1. Köpa drickbart vatten (för vattnet på Gunilla har smakat skit de senaste två dygnen) 2. Köpa snacks 3. Hitta det efterlängtade internet.

Ganska kort efter att vi kom iland insåg vi att Belize City snarare borde heta Belize Street. Det finns i princip två korta gator att gå på där det händer saker och när man väl upptäckt detta blir man extremt uttråkad. Kanske beror detta på min fantasilöshet, eller bara att värmen suger musten ur en. Andra smarta människor kom dock på den briljanta idén att boka Cave Tubing för morgondagen eftersom vi redan upptäckt den del av staden som är tillräckligt säker att se (på grund av hög brottslighet) och att i princip allting är stängt på söndagar och att det därmed är bättre att åka iväg på en heldagsutflykt.

Trots att jag är lite väl pessimistisk vad gäller första dagen på Belize gator fanns det några höjdpunkter under dagen. Bland annat har jag aldrig varit så glad i hela mitt liv över att se en matbutik med mat i hyllorna. Snacka om en stor omställning från Kuba. Även om min ekonomi inte tillät mig att länsa butiken på alla godsaker som fanns, var det ren lycka att bara gå igenom butiken och kolla på saker. Efter en lång stund spenderad inuti matbutiken begav vi oss mot nästa mål; nämligen internet. Problemet är att internetet inte blir så fruktansvärt bra när elva desperata ungdomar sitter och FaceTimar samtidigt.

När klockan äntligen slagit 18:30 var det dags att bege sig tillbaka till Gunilla. Eftersom jag varit vaken sedan tidigt på morgonen var det skönt att få somna lite tidigare och vara utvilad inför morgondagens utflykt.

Vi har det dock mestadels bra!

/Sanna, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se