Öckerö gymnasium

Zoo på Gunilla

Nu är det bara några få vakter kvar tills vi är framme i Lissabon och vi är så taggade att få komma in i hamn igen.

Det har inte hänt så jättemycket spännande saker under detta sjöben, förutom att Gunilla numera kan kalla sig för ett seglande zoo. Nu undrar ni alla säkert vad jag menar med zoo och det jag menar med det är att det har hälsat på ovanligt många djur på senaste.

Vi har bland annat fått besök av fladdermöss, extremt stora malar, fåglar och även delfiner samt en sillval. Samtidigt har vi fortfarande kvar våra kackerlackor, bananflugor och en del dammråttor.

Men det mest aktuella och det som alla pratar om just nu handlar om fåglarna ”Fifi” och ”TT (tjock och trevlig)”. Dessa små fåglar bestämde sig alltså för att landa på Gunilla och sedan kunde de inte flyga iväg igen. Vad det berodde på vet ingen, kanske var det sjösjuka eller kanske lathet. Trots att de hela tiden var i vägen för en och att man var tvungen att hålla koll på vart man trampade så blev Fifi och TT snabbt älskade av alla. Vi gjorde även en låt tillägnad för Fifi som handlade om vilken myglare hon var som hela tiden hängde där vi arbetade och bara tittade på.

Berättelsen om Fifi och TT är dock inte bara fin utan väldigt sorglig med.

Det hela började med att TT försvann vilket gjorde oss oroliga eftersom hon inte kunde flyga. Samtidigt som hon försvann började det spridas rykten om att en stor fågel kommit och tagit henne. Som om detta inte var nog så hittade vi Fifi liggandes under backen, död. Vi gissar på att hon la sig där för att komma undan regnet men tyvärr somnade hon och vaknade aldrig igen.

Samma vakt som vi hittade Fifi livlös så läste Harry upp en vacker dikt på vaktavlösningen som vakten skrivit och den gick såhär:

Idag öppnar himlen sig, och vi alla gråter för dig

Du var vårt allt, nu är det kallt

När vi vaskade däck, så var du helt väck

Du åt våra malar, medan vi halar

Vi tog dig under våra vingar, nu ska du till himlen där TT Minglar

Nu är allas hjärtan ömma, Fifi dig kommer vi aldrig att glömma

Livia, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se