Öckerö gymnasium

ABBA och middag

Vi är inte helt rätt ute tidsmässigt för att kunna göra skolbesök här i New Orleans. Jag har försökt få till besök på Benjamin Franklin High School men eleverna har varit fullt upptagna med slutprov och plugg vilket tyvärr satt käppar i hjulet.

Jag hörde dock att skolan skulle ha premiär på en musical de övat på i evigheter och när det visade sig vara Mamma Mia, kändes det som att ett gäng glada svenskar i publiken inte skulle sitta fel. Eleverna ombord ville verkligen gå och vi var så klart supervälkomna. På Benjamin Franklin blev de eld och lågor över att få extra tillskott i publiken och bjöd upp oss på scen till slutnumret. Jag frågade om vi behövde öva men fick svaret att ”I guess you all can sing about everything from ABBA”. Absolut tänkte jag, vi kan allt ;) Vi hade en superrolig kväll och var ombord långt efter ordinarie ombordtid.

Lite trötta men glada hade vi kvar stämningen från i går vid dagens uppställning då jag påminde om kvällens middag och att vi ska ha besök ombord. Vi gästades av sju seglingsentusiastiska elever, två lärare och en styck äkta make till en av lärarna. De var så klart mäkta imponerade av eleverna och deras arbete ombord. Svenska köttbullar, kokt potatis, lingonsylt och brunsås imponerade också. Ytterligare en bra kväll helt enkelt!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se