Öckerö gymnasium

Åka båt

Vi åker en hel del båt nu. Alltså inte bara med T/S Gunilla utan också annars, när vi ska ta oss i land.

Det är för grunt här för att vi ska kunna ligga till kaj så vi har hystat i ankaret och ligger och guppar på lagom avstånd från land och tillräckligt djupt för att vår kära Gunnis inte ska skrapa i magen. Ja, ni hör ju hur bra jag är på båttermer.

Så först åkte vi båt in till Dangriga för att kunna göra utflykter och handla proviant. Klockan 09.30 kom det båtar och hämtade upp frivakten. Vid 17.30 blev vi upphämtade och körda tillbaka. Har ni ingen egen mindre båt som kan köra fram och tillbaka undrar du. Jo, det har vi men det är så fiffigt uträknat att den får vi inte använda. Det ska gå rätt till och hur skulle det se ut om vi åkte runt i vår egen båt? Så nu har vi dessa fasta ”taxitider” och försöker hålla oss till dem. Dock går ju inte det när man exempelvis behöver köpa proviant som snabbt ska in i frysar och kylar så vi använder vår egen båt ändå, när ingen ser… Busigt!

Nu har vi parkerat om och tagit oss in i korallrevet och sakta väjat för att inte skada något av det marina livet. Låt oss säga att det är svårt att hitta en vackrare parkeringsplats. På avstånd vajar palmerna på den lilla ön Tobacco Caye, Reef´s End och havet skiftar i alla blå nyanser du kan tänka dig. Även här måste vi ta oss till ön i mindre båt men nu får vi plötsligt använda vår egen. Den har jobbat hårt för att få in alla till ön under dagen.

Det går inte riktigt att beskriva Tobacco Caye som måste vara paradiset på jorden. Därför ska jag inte ens försöka. Men tänk retuscherad turistbroschyr och addera det med ca 75, då har du en god bild!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se