Öckerö gymnasium

Allehanda förberedelser…

Två intensiva dygn är till ända och eleverna väl förberedda inför morgondagens avgång. De har nämligen fått bekanta sig med allt från städrutiner och backis-tjänst till nödsituationer och riggklättring.

Själv behövde jag igår enbart deltaga i själva familiariseringen, det vill säga den del av introduktionsdagarna som behandlar säkerhetsutrustning och dylikt. När det var avklarat tog jag itu med schemaplaneringen, både på kort och på lite längre sikt. Det gällde att först försöka räkna ut hur många handledningstimmar hela resan kan komma att innehålla och därefter fördela gracerna rättvist mellan inblandade skolämnen. Utifrån detta kunde jag sedan börja fila på det första ”sjöschemat”. Jag tror (åtminstone i skrivandes stund) att det blev ganska vettigt och att eleverna ska kunna komma igång med sina studier i övermorgon.

Mina egna bakverksstudier har jag som bekant redan påbörjat, eller ska vi kanske säga ”återupptagit”, eftersom undersökningen startades i samband med mitt första DOS-uppdrag år 2007. Hur som helst hann jag igår med en spansk variant av Napoleon, vilken var förvånansvärt god trots att gräddlagret var något tunnare än hemma. Kanske berodde det på att smördegslagret närmast under grädden var överdraget med en tunn hinna choklad eller på att jordgubbssylten överst var extra syrlig? Däremot bidrog inte garneringen av en liten smörkrämsklick, toppad med ett salt kex, till den positiva smakupplevelsen...

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se