Öckerö gymnasium

Äntligen framme!

Efter två dagars väntan har vi så äntligen lagt till i Malaga, något som alla frivakter var snabba att utnyttja.

Jag tror emellertid att även midskepps som fått ”se men inte röra” i ytterligare ett dygn har kunnat trivas i ”folkvimlet”. Här ligger vi nämligen minst sagt centralt, bara några meter från hamnens ”nöjesliv” bestående av diverse boutiquer, glasskiosker och små serveringar. Tack och lov finns det inga högljudda danshak i närheten, så det ska nog inte bli några problem med sömnen. Om inte annat är åtminstone jag ganska trött, efter att bland annat ha provgått sträckan till platsen för morgondagens studiebesök. Dessutom har jag under eftermiddagen varit på jakt efter en transport för ytterligare ett studiebesök.

Så fort jag kom en bit längre in i staden insåg jag varför Malaga inte anses vara en typisk turistort. När man väl lämnat strandpromenaden och dess omnejd inser man nämligen att det snarare rör sig om en ”vanlig” spansk storstad, med ca 600 000 invånare. Då flertalet av dessa dessutom inte talar engelska, fick jag, för att hitta vägen, plocka fram min 36 år gamla skolspanska för att kunna göra mig förstådd. Faktum är att jag är ganska stolt över att ha klarat av att ställa någorlunda relevanta frågor. Att jag sedan knappt hann höra, än mindre förstå svaren, är en helt annan femma!

Fast inne i konditoriet gav jag mig inte, förrän jag lyckats ta reda på vilken kaka som är den mest typiska för området. Det visade sig vara en ca 8 cm stor rundel av två lager smördeg fylld med en inte alltför söt äggkräm. Ovanpå det översta lagret deg låg en ca 2 mm, knallorange, något sötare, kräm och allra överst var bakverket glaserat med stelnat florsocker. Att denna lokala specialitet gick under namnet ”Loca”, berodde nog inte på att den var just lokal, utan på något annat galet…..

Kiki Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se