Öckerö gymnasium

Äntligen framme!

Så kom vi då fram till slut till Grenada och har nu hunnit tillbringa knappt två dygn i detta varma paradis. Fast med tanke på värmen ligger kanske paradisets motpol närmare till hands. Tack och lov regnar det med jämna mellanrum, även om regnet ifråga är av det ”torrare” slaget (det vill säga ett så lätt regn att man nätt och jämnt blir våt).

Hur som helst bidrar förstås både värmen och fuktigheten till den fantastiska grönskan och det känns onekligen konstigt att det inte är Grenada utan det torra Kap Verde som fått namnet ”grön udde”. Förutom gröna växter, färgglad bougainvillea och turkost vatten finns här både byggnader och julbelysning i alla tänkbara kulörer, vilket är minst sagt uppiggande!

På grund av julhelgen råder det dock ett sömnigt lugn över staden Saint George, så om man vill ha liv och rörelse får man i stället bege sig till stranden. Därför packade jag i eftermiddags min termos och en bit nyinköpt fruktkaka för att riktigt kunna njuta efter badet. Kakan i fråga såg ut som en vanlig mjuk pepparkaka men hade en distinkt citrussmak och var oväntat saftig. Att vissa tuggor knastrade mellan tänderna får väl däremot tillskrivas själva sandstranden!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se