Öckerö gymnasium

Äntligen på väg!

Vid middagstid idag kom till sist den efterlängtade dieseloljan, så att vi kunde bunkra och ge oss av, drygt ett dygn försenat. Även om det var skönt att få ligga vid en centralt belägen kaj en natt, var nog de flesta mer taggade på att få komma iväg.

Hur tillbringar man då ett extra dygn i en hamn? Jo, för vår del genom att först vänta på klartecken från varvet i ett par timmar, därefter genom att under lika lång tid rullas ut ur torrdockan och ner i vattnet. Sedan beger man sig ut i dyningarna för att gunga kraftigt i ytterligare några timmar. Först klockan fyra fick vi förtöja på vår nya plats, alldeles vi Las Palmas stora akvarium.

Självklart blev det både en extra kvällspromenad igår och en dito tur idag på förmiddagen! Mig personligen gav det en chans att hinna se den norra delen av Paseo de Las Canteras, stadens trevliga strandpromenad. Den allra största behållningen på nämnda strand var för mig som bildlärare den fantastiska julkrubban i sand. Där kunde man nämligen gå mellan den ena sandskulpturen efter den andra och på så sätt ta del av hela julevangeliet. Vi försöker ju, som ni väl redan förstått, att komma in i någon slags julstämning ombord, även om det tar emot när solen skiner och vindarna är ljumma.

I eftermiddags satt jag till exempel i bara t-shirt på däck medan jag avnjöt en härlig tårtbit bestående av en mycket tunn pajdegsbotten, två sockerkaksbottnar med lätt syrlig gräddfromage emellan och hallon i syrlig gelé på toppen. Inte särskilt ”juligt” men klart godkänt förstås!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se