Öckerö gymnasium

April, april

Än så länge har vi inte aprilskämtat alls ombord. Vid frukosten satt alla hålögda och undrade om vi verkligen är i Karibien. Det är kallt, tjugo nyanser av grått och regn som gör att det mer känns som hemma i Göteborg.

Vit eller rosa yoghurt? Gröt? Backisarnas frågor får trötta svar och snart sitter vakten och mumsar i sig lite välbehövlig frukost. Efter fyra timmar i kyla är vakten trött och vill helst sova. Jag försöker peppa med väderleksrapporter som visar sol, sol och sol ju mer söderöver vi kommer men mitt morgonpigga tjöt faller som en blöt filt över frukostäggen. Ingen tror mig! Nä, just nu känns det inte som att det någonsin kan bli sol och värme igen. Alla går runt med underställ, regnställ och alla möjliga andra kläder för att hålla sig varma. Tur att mitt frukostgäng ska få krypa till kojs när de ätit, lite sömn gör gott för trötta själar.

Idag är det dessutom dags att ta tag i lektionerna igen. Just nu känns det dock som att det behövs mer än aprilskämt, utlovad sol och värme för att eleverna ska orka. Kanske blir det till att lyssna på radiodokumentären om Katrina som en liten uppstart till studierna…..

Vi har det (ganska) bra!

Anne-Li Olsén, utblidningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se