Öckerö gymnasium

Å rätt va de va så va det nån som SKREEEK !!!

LAAAAND I SIKTEEEE !!!

Efter sexton goa dagar på atlanten så va vi äntligen framme. Fört såg det bara ut som några små mörka moln vid horisonten men det var land.

Klockan är snart åtta på morgonen, några av oss har just ätit frukost, vaktstyrkan som jobbar på däck gör sina vanliga rutiner. Däcket spolas, det mesta saltet spolas av från skott och reling, det har vart samma sak i många dagar nu. Men rätt va det är har utkiken spanat in land. Det tar en liten stund innan vi alla ser land, först med en liten gäspning, men stämningen stiger vart efter minuterna går och efter en stund står alla, pekar och spanar in över de små öarna.

Vi ska inte vara Grenada förrän i morgon, så vi lägger oss i lä för en liten ö strax norr om vårat mål. Vi ser en grönskande liten ö med höga berg och gröna kullar, träd som växer ända ner till den lilla sandstranden där det ligger ett litet hus. Ön är som klippt och skuren ur en Robinson historia, det ser helt underbart ut.

Vi beslår alla segel, alla hjälper till för så snart riggjobbet är klart och skutan ligger still ska vi få bada. Vi låter ankaret gå, det rasslar och dånar gott när kättingen löper ut. Vi har våra sedvanliga söndagsmöten, men lite snabbare än det brukar gå… för nu är det dags att bada. Det är 26 grader i vattnet och det är alldeles underbart, det är svårt att beskriva hur blått, gott å efterlängtat vått det är, men tro mig… Vi njuter !

Efter badet äter vi ute, Det blir lite extra festlig mat på däck och det känns rätt gott att höra fågelkvittret i bakgrunden från öns alla fåglar. I morgon går vi iland på en ny ö, i en ny hamn, snart är det dags för nya äventyr !

DosJakob

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se