Öckerö gymnasium

Åter till sjöss

Efter en varm och intensiv vecka på Grenada kändes det idag skönt att åter få följa med Gunilla ut på hennes rätta element. Innan en timma förflutit var det emellertid dags för seglingens första badstopp. Jag gissar på att vår badglade kapten ville hinna ta sig ett dopp, innan vi kom ut på guppigare hav.

Det dröjde nämligen inte länge förrän vindarna började friska i, seglen fylldes och vi satte fart mot Dominikanska Republiken.

Men inget gott som inte för något ont (läs sjösjuka) med sig, varför vi som vanligt inte hade några lektioner denna första seglingsdag. Däremot hade vi en säkerhetsövning gällande ”brand i maskinrummet” och därpå följande ”övergivande av fartyget”.

När övningarna var överståndna var det redan dags för fika och hög tid för mig att avsluta den chokladtårtebit jag påbörjade igår. Den mätte nämligen 10 centimeter i höjd och bestod av saftig mörk chokladkaka delad i två lager. Mellan de två 5-centimetersbottnarna låg ett lager av samma chokladkräm som sedan täckte ovan- och utsidan av tårtan. Krämen var en blandning av florsockersöt glasyr och mjuk smörkräm men tack vare att själva kakan var så tjock blev smakbalansen ganska bra. Den tarvade dock en hel del kaffe och inte ens jag klarade alltså hela mastodontbiten i ett svep.

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se