Öckerö gymnasium

Åter till sjöss

Vi lämnar Portsmouth när staden visar sig från sin bästa sida. Soligt, festligt och fullt med lördagslediga människor i Gunwharf. Men vi är inte ledsna för det, nu väntar ju en segling över Biscaya.

På grund av tidvattnet hade vi fått en lite udda avgångstid: 17:40. Kvällen var fin och det var en speciell känsla att kasta loss, lämna kaj och gå förbi den vackra ön Isle of Wight med klippor som lyste vita. Midskepps hade vakten och så lade sig lugnet över båten. Efter en intensiv vecka i hamn var det nu bara vi igen, i nyköpta tröjor från Wallmart visserligen, men desamma. Lite klokare och med fina upplevelser från hamnen.

Nu ska vi vara till sjöss i sju dagar. Jag har gjort ett schema där det förutom lektioner också är inlagt säkerhetsövningar, möten och inte minst födelsedagar. Tre stycken på det här sjöbenet, vilket vi alla ser fram emot, eftersom traditionen säger att en får önska sig både maträtt och sötfika på sin födelsedag. Det blir säkert något gott. Mitt på sjöbenet har vi lagt in en gemensam stund på två härliga timmar alla tillsammans. Då ska befälen ta vakten på däck och nu undrar ni vad som ska hända då? Fortsätt läs våra bloggar så får ni veta.

En sak med att vara till sjöss är de helt magiska kvällarna. Jag avundas 4-8-vakten som får uppleva såväl de vackra solnedgångarna som soluppgångarna. Hela däcket sveps in i ett rosa ljus och varje detalj på Gunilla blir vacker i fotolinsen.

Så nu får ni stå ut med våra beskrivningar av stort och smått i bloggarna av livet här ombord. Mycket ska hända innan vi är iland igen!

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se