Öckerö gymnasium

Avslutning

Så är den här resan snart över. Det återstår bara några dagar innan vi sätter oss på flyget till Göteborg.

Idag gick den traditionsenliga avslutningsmiddagen av stapeln. Och som det har förberetts. Kockarna har lagat mat. Festkommittén har planerat och konspirerat. Det har spelats in filmer inför kvällens filmfestival och så har jag fått knåpa ihop ett tal. Och panikinköpa chips, som om vi inte skulle bli mätta på det kockarna lagat.

Kvällen är i full gång när jag skriver det här. Just nu är det disko på däck med limbo och andra lekar. Programmet fortsätter ännu en timme. Vi har ätit en god trerätters middag och lyssnat på tal, både seriösa och inte så seriösa, vitsar och tacktal. Det har rullat bildspel som har fått oss att känna igen ögonblick från resan, och just nu vill ingen av oss att det vi har ska ta slut. Det har verkligen varit en bra tid med elever som kämpat på och skapat en alldeles speciell gemenskap. Det finns inget som slår den känslan av sammanhang vi känner efter snart 53 dagar tillsammans.

Vår resa inleder ju skolans 20:e läsår och vår resa är den nittonde vi gör ut i Europa med ungefär samma länder som resmål. En skulle kunna tro att det mesta går på rutin numera, men så är det inte. Varje resa är unik, och den blir det med elever som tillsammans sätter sin prägel på resmålen, ställer sina frågor och har sina egna upplevelser. Och det är just det som gör den här skolan speciell och jag känner mig glad och tacksam över att få ha varit en del av just den här klassens andra resa på Gunilla.

Nu mönstrar vi snart av. Det återstår bara packning och så ska vi städa båten så vi kan lämna över den i bästa skick till nästa klass.

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se