Öckerö gymnasium

Bacondagen

På många sätt är den här seglingen annorlunda än de seglingar jag gjort förut men märkligt nog är det mesta sig likt. Rutinerna rullar på som vanligt och så även denna söndag.

Ofta har vi ingen koll på vilken dag det är vilket gör att när någon frågar kan den som verkligen vill veta, få en mängd olika svar. Den dag alla har koll på är dock bacondagen, hemma säger ni söndag men ombord serveras det ”stekefrukost” och det är vårt riktmärke om man blir lite dagvill. På bacondagen är vi lektionsfria och därför brukar vi passa på att göra något kul samt ha stormöte. Just dagens möte har varit efterlängtat då priset för bäst utförda uppdrag i Progreso skulle delas ut. I torsdags redovisades uppdragen vaktvis och det var väldigt roligt att se hur många hade gått ”all in”. Alla vakter hade gjort en strålande insats men priset gick till styrbord som både vann på stilpoäng samt flest utförda uppdrag. Mer godis, mer socker och mer glädje ;)

Just denna bacondag avslutades nyss med filmvisning på däck. Vi kröp ihop på backen och tittade på en svartvit film från 1929, jo det är sant! Around Cape Horn är en 38 minuter lång film om kapten Irving Johnson och segelfartyget Peking som skildrar livet ombord. Man kunde höra en knappnål falla, vi satt blickstilla i mörkret och lyssnade på en fascinerande skildring samtidigt som en stjärnklarhimmel försökte få vår uppmärksamhet. En utmärkt bacondag!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se