Öckerö gymnasium

Belize

Belize ett litet paradis inklämt mellan Mexiko och Guatemala, har en spännande mix av tropisk regnskog full av färgstarkt djurliv, majestätiska berg, forna Mayatempel och obegränsat utbud för friluftsentusiaster.

I Belize City finns inget ”city”, här strosar vi mest på ”den stora gatan”, med betoning på ”den” som i det finns bara en. Man kan ju tro och tänka att om man stoltserar med ett ”City” efter själva stadsbenämningen borde det åtminstone finnas ett. Här ligger istället de karibiska husen på pelare tätt. Färgglada små nymålade hus samsas med ruckel. Jag älskar den här staden!

Tröttnar man på ”citylivet” är det lätt att ta sig ut till exempelvis Caye Caulker. På denna färgglada ö kan du nästan känna lite jamaicanska vibbar i Belize. Oavsett var du befinner dig på ön kan du höra reggaemusik, och man tar sig runt på cykel. Man kan också hyra en golfbil (lite pensionärsvarning men roligt) som går att köra på gatorna som endast består av vit sand. Nästan alla hus på ön är målade i härliga pastellfärger, och vardagslivet på ön går mycket långsamt - inte så konstigt när öns motto är “Go Slow”. Hit reser du för stranden, dykning med sjökor och hängmatteliv i ett färgglatt paradis. Det tar ungefär 45 minuter med båt från Belize City och båten går flera gånger om dagen. Viktigt för oss är dock att komma tillbaka med 17.00-båten annars missar vi vår taxi mot Gunnis som går klockan 19.00.

Här kan vi nu njuta av några härliga dagar med sol, bad och återhämtning. Studierna går i turismens tecken och vi vill ta reda på hur den påverkar staden, öarna och korallreven

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se