Öckerö gymnasium

Bienvenido a Galicia!

Många ombord har varit förväntansfulla och nyfikna inför detta hamnbesök. Vid en första anblick verkar La Coruña vara en rätt lugn, men stor stad.

 

Äntligen är vi framme i La Coruña och har lämnat det guppiga Biscaya bakom oss. Det räckte dock bara att komma utanför hamnområdet för att inse att La Coruña är Galiciens näst största stad med ca 250 000 invånare. Storstadspulsen, trafiken och mängden människor skiljde sig markant från vår förra hamn, Cherbourg. Samtidigt bjöd staden på en mysig småstadskänsla då det var nära till stranden och stadens centrum med affärer och restauranger. Det finns mycket historia i staden också, bland annat finns världens äldsta aktiva fyrtorn här, där den äldsta grunden är från romarnas tid ca 100 e.Kr.

Idag åkte jag och eleverna buss till skolan IES Xosé Neira Vilas de Oleiros där vi fick träffa elever och lärare som välkomnade oss på ett glatt och välkomnande sätt. Här fick de av våra elever som har spanska som språkval fick goda möjligheter att pröva sina kunskaper, de övriga fick klara sig på engelska men det gick rätt bra det också. En del av eleverna och lärarna hade vi faktiskt träffat redan kvällen innan. De hade kommit för att få en guidning av våra elever ombord och hade förstås möjlighet att redan då börja tala spanska. Dessutom kommer de elever som studerar spanska att få möjligheten att besöka skolan i mindre grupper efter helgen för att få följa varsin spansk elev under en förmiddag i skolan.

De flesta elever upplevde att det här var det roligaste skolbesöket på vår resa hittills, då de spanska eleverna var väldigt trevliga och utåtriktade. De lyckades till och med att få våra elever att slappna av och dansa loss lite under minglet.

Allt väl ombord hälsar,

Arya Rahimian

Utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se