Öckerö gymnasium

Byte av befäl

Efter två dagar i Sintra klättrandes upp och ner för bergstoppar och stångandes i eviga köer såg jag fram emot en lugn och händelsefattig dag.

Programmet var tomt och eleverna på frivakt pep iväg efter uppställningen som om de aldrig skulle få se land igen. Själv var jag kallad till befälsmöte då vi har ny kapten, andrestyrman och bås ombord. Inte för att det var något fel på de gamla, jag gissar bara att de blev utbytta för att inte slitas ut. Förmiddagen fortlöpte emellertid utan ansträngning mer än att temperaturen ökade allt eftersom solen kom högre på himlen.

Andrekocken gick av sitt arbetspass efter lunch så med tanke på vädret beslutade vi oss för att hoppa på tåget till Cascais och ta ett dopp i Atlanten. Det visade sig till min stora fasa att det var ungefär så kallt i vattnet som det var varmt i solen. Kontrasten var svårhanterlig, men jag lyckades i vilket fall kyla ner mig en smula. Eftersom det var alldeles för kallt för att uppehålla sig i vattnet mer än bråkdelen av ett ögonblick blev det desto mer tid uppe på stranden – där det var snorvarmt. Kontentan var alltså att jag kom dit varm, blev avkyld och uppvärmd igen. Ingen större nytta med det hela alltså. Tågresan tillbaka blev en dåsig historia som det ofta blir efter en ”dag” på stranden. Därför blev det kojen direkt efter att jag hasat mig över landgången och det är med stor ansträngning jag lyckas plita ner min historia. Lediga dagar tar verkligen på krafterna i Portugal.

Over and out…

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se