Öckerö gymnasium

Cheesecake betyder ostkaka

Så är vi framme vid sista dagen här på Azorerna och även om vi hunnit med en hel del, känns det som om tiden gått ganska fort.

Rapport 180530

Så är vi framme vid sista dagen här på Azorerna och även om vi hunnit med en hel del, känns det som om tiden gått ganska fort. Om man bortser från gårdagens tidvisa regn har vi haft väldig tur med vädret, varför det blivit en hel del traskande för min del. Jag får ju inte samma möjlighet, som ungdomarna, att röra på mig medan vi seglar, så det gäller att passa på i land.

Och som ni väl redan förstått, brukar jag även passa på att genomföra min egen undersökning. Idag skulle det bli en smarrig cheesecake – trodde jag! Men det visade sig att den, trots att den såg ut som en amerikansk cheesecake, smakade som en svensk dito. Det vill säga som en hederlig småländsk ostkaka, fast bakad i en pajform och utan mandel. Dessutom låg det sylt som garnering ovanpå. När den första smakchocken, alltså avsaknad av syrlighet, lagt sig, var kakan faktiskt inte alls så oäven. Sittandes dessutom, som jag gjorde, på en ljummen lavasten vid stranden, under själva intagandet, blev det helt enkelt ganska bra.

På tal om lavasten var det i kväll min tur att besöka den restaurang som specialiserat sig på att låta gästerna tillaga sin egen mat på heta lavastenar vid borden. Det var väl hela konceptet som lockade mer än själva smaksensationen men mätt blev man i alla fall, och riktigt trevligt var det också!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se