Öckerö gymnasium

Cream tea ”on the rocks”

Denna vår tredje dag i hamn har vi faktiskt tillbringat någon annanstans. Strax före klockan nio i morse lämnade vi nämligen ett gråmulet och blåsigt Portsmouth och när vi en dryg timme senare nådde vårt mål, sprack molntäcket upp, så att vi kunde beskåda Stonehenge i strålande solsken.

Visserligen blåste det ganska snålt, men detta är trots allt att föredra, framför dallrande värme, på en så skuggfri plats som denna. Kanske var det just solen som lockade hit de neolitiska stenhuggarna för 5000 år sedan, vem vet?

På vägen hem besökte vi en i sammanhanget riktig ”yngling”, nämligen den snart 800 år gamla katedralen i Salisbury. Om man bortser från att Salisbury på sistone förknippats med försök till giftmord på spioner, är det en alldeles förtjusande liten småstad med blomsterprydda korsvirkeshus och vänliga människor. Dessutom finns det små teställen med utomordentligt goda scones, serverade med sylt och ”clotted cream”, precis så som det ska vara om man vill uppleva engelsk kultur på högsta nivå!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se