Öckerö gymnasium

Crooked tree

Long time, no blogg! Det har varit lite tyst från vårt håll men vi mår bra och har haft tre fantastiska dagar I Crooked tree.

Vi har rostat cashewnötter, ”beatat” ris, fågelskådat, haft roliga sportaktiviteter, jagat elaka myror, träffat på en och annan skorpion samt myst och pratat en hel del. Crooked tree är ett naturresarvat för all världens fåglar. Hit kommer också fågelskådare från världens alla hörn. Just dessa fågelskådare är något vi diskuterat mycket under vistelsen. Var köper de sina kläder? Finns det speciella klädkoder och modemagasin? Vinner den som har störst och längst objektiv? Finns det en poäng med att dra upp strumporna till knäna osv. Vi har dock inte några svar, bara en oändlig mängd frågor!

Vi sladdade in på vår ankarplats i torsdags morse. Utflykten var planerad till tidig fredags morgon, men någon gång runt 12-tiden på torsdagen får jag ett kort mail från min kontakt som säger: ”You have to bring your own tent!” Eh? Jag får lite lätt panik och svarar: ”We live on a boat, we don't have any tents”. Does this means we can't come?" Tystnad! Inget svar på flera timmar och jag tanker att det är bäst att hålla god min inför eleverna som verkligen ser fram emot utflykten. Vid 17-tiden får jag ett svar där jag får veta att det löser sig men hur vet man inte riktigt ännu. Det där med svensk byråkrati och ordning känns plötsligt som en dröm!

Allt löste sig och vi fick sängplatser på lite olika ställen men kunde ändå samlas för att vara tillsammans och göra roliga aktiviteter. Jag tänker inte avslöja mer i denna blogg utan tänker att ni får mer information av eleverna när deras bloggar börjar trilla in.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se