Öckerö gymnasium

De' e stabilt

Om någon av er undrar över min nuvarande ställning i arbetslivet, skulle svaret bli ”hyfsat stabil”. Hade någon dryftat sig att ställa samma fråga igår, hade svaret däremot blivit ”kraftigt lutad åt babord”.

Så har det nämligen varit de senaste dagarna, när samtliga ombord försökt parera den kraftiga styrbordslutningen. Men idag är havsytan betydligt plattare och man har rent av kunnat njuta en stund på däck, utan att behöva klamra sig fast alltför krampaktigt.

Det har förstås också varit lite lättare för eleverna att hålla koll på allt sitt studiemateriel i stora mässen, så låt oss hoppas att det får fortsätta så här tills de blir klara med sina uppgifter!

Själv har jag under dagen varit sysselsatt med att planera en dagsutflykt i Portsmouth. Jag har emellertid inte fått svar på alla mina förfrågningar ännu, så jag vågar inte avslöja vad jag har i åtanke. Över huvud taget kan det ibland vara bekymmersamt att sköta kontakten med omvärlden, när man befinner sig ute till sjöss. Dels fungerar inte alltid det tekniska och dels glömmer man lätt att folk iland har normala kontorstider. Ett tag var jag orolig att de mail jag skickade i fredags kväll varit helt bortkastade, men för ett par timmar sedan kom så till slut de efterlängtade svaren och jag kunde fortsätta jobba.

Som jag nämnde tidigare jobbar också eleverna vidare, även om de inte direkt sliter sitt hår i förtvivlan över mängden uppgifter. Nej, tvärtom tycks en del av dem ha tid att frisera både sig själva och andra. Kanske är de trötta på vågor eller önskar sig bara några snabba klipp? Jag vet inte, men det ser onekligen rätt mysigt ut!

KiKi Åstrand
utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se