Öckerö gymnasium

Det är en bra tid mellan soluppgången och middag.

Det är många dagar och långt över atlanten, men aldrig händelselöst.

På morgonen brukar jag ha en stund ledigt. Att sätta sig på däck och titta ut över havet är en avslappnande meditation. Det är som en levande tavla där de vita vågtopparna lyser upp det djupblå havet som ändlöst blinkande stjärnor på natthimlen.

Skutan reser sig och sjunker tillbaka igen med en liten vridning i varje vågdal när vågorna kommer rullande in lite snett akter ifrån, ett lagom gungande som gör mig ömsom lätt och ömsom tung på foten. Det rör på sig hela tiden och jag får parera och viktfördela hela tiden, när jag sitter på livvästslåren får vara beredd på att glida iväg åt ena eller andra hållet. Livet ombord blir aldrig stilla, det händer nått hela tiden.

En av höjdpunkterna detta benet är att plocka bananer av den nyss mognade bananstocken som vi lastade på i hamnen på Mindelo. Det är nog de godaste bananerna jag har ätit, tråkiga skal men otroligt söta med en fyllig smak.

Vi har hamnat i en go lunk bra med vind och lagom fart och fullt ställ med segel satta. Igår gjorde vi ett slag och brassa för vind från styrbord, mycket värre än så är det inte…men så är förmiddan över och det är dags att gå under däck för att ha lektioner.

DosJakob

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se