Öckerö gymnasium

Det flyter på

Om jag häromdagen hävdade att vi börjat komma in i rutinerna, är denna utsaga än mer sann idag. Om inte annat märks det väldigt tydligt på det faktum att man börjar bli dagvill. Själv har jag under denna dag gått och sett fram emot kvällens utlovade filmvisning och tänkt att den blir perfekt som ”fredagsmys”… ända tills någon påpekade att det faktiskt råkar vara lördag!

Vädret har hittills växlat en hel del mellan blåst, sol och lite regn. Just nu täcks det djupblå havet av solglitter men molnen vid horisonten förvarnar om mera regn. Därför gäller det att passa på att njuta av fikarasten här på akterdäck.

För er som ännu inte lärt känna mig kan jag berätta, att jag under mina Gunillaresor ägnar viss tid åt egna studier. Dessa består i att undersöka diverse bakverk från de länder vi besöker. Tyvärr anlände jag ju efter stängningsdags i måndags men jag hann ändå med ett kort besök i en livsmedelsbutik före frukosten i tisdags morse. Där inhandlade jag lite undersökningsmaterial till innevarande sjöben. I nämnda butik fanns dessvärre inte den lokala delikatessen ”Bermuda Rum Cake” utan jag fick nöja mig med ett par fabrikstillverkade bakelser i plastförpackning.

Den första av dessa var en så kallad Lemon Meringue Tart, en åttacentimetersvariant av citronmarängpaj. Faktum är att jag starkt betvivlar att det fanns någon som helst citron i bakverket, möjligen lite limeextrakt att döma av den beska fyllningen. Denna fyllning befann sig i en form som borde stannat lite längre i ugnen, för att inte falla isär. Själva marängen var visserligen god men påminde mest om innehållet i en vanlig chokladmunk.

Som ni märker är jag inte nådig i mina omdömen men så har jag också närmare 40 års erfarenhet av betygsättning i bagaget!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se