Öckerö gymnasium

Det här med incitament

Just nu städas det. Alltså inte så där lite lagom utan nu städas skrymslen, vrår och ställen som man knappt visste kunde städas. Vi ska göra Gunnis skinande ren åt samhällstreorna som snart mönstrar på. Då är morötter bra! Alltså morötter som i incitament…

Om vi får städat klart så mycket som möjligt på sjöbenet blir det mer frivakt när vi väl kommer fram. Just frivakt i Fort Lauderdale är något som fungerar mycket bra som morot när det gäller städningen. Många har ett späckat schema för att hinna se, shoppa och uppleva så mycket som möjligt när vi kommer fram. Att då kanske få lite extra tid utöver det som redan är inplanerat är det bästa som kan hända just nu. Detta gör att det dyker upp elever lite överallt och oftast där man inte alls tror att någon ens får plats.

Incitament fungerar också när det gäller studierna. Jag försöker få eleverna att jobba så mycket som möjligt här ombord, på lektionerna för att kunna vara lite lediga hemma innan skolan drar igång igen. Om det funkar? Nja, så där! Många är trötta och det är svårt att hitta motivation när det kränger och är varmt. Men vi kämpar på och har till och med en ”åka-hem-låt” som vi startar varje pass med. Så fort eleverna hör låten vet att det är dags för lektion och de kommer faktiskt nästan springande!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se