Öckerö gymnasium

Dimman lättar

Efter de gångna dagarnas tjocka, var det idag härligt att få återse solen en stund. Inte nog med att dimma grumlar sikten, den lär även vara orsaken till vår sviktande internet-täckning. Om ni alltså hunnit oroa er över den sjunkande dagboksfrekvensen, vet ni nu ett skäl därtill.

Ytterligare en bidragande orsak kan i och för sig vara morgondagens deadline för det stora marinbiologiarbetet. Somliga potentiella bloggare har nog prioriterat rapporten.

Jag ska i ärlighetens namn erkänna, att det inte alltid är helt lätt att skriva dagbok, när den ena dagen är den andra lik och man upplever att ”ingenting särskilt händer”. Samtidigt är det ju just detta faktum, som gör seglingen så behaglig. Man kommer helt enkelt in i en rutin och ett lugn av det slag som sällan infinner sig där hemma, där tusen och ett olika uppdrag pockar på ens uppmärksamhet. Här kan man ju varken träffa bekanta, gå på gym eller springa till frissan…

Eller, jo förresten, det sistnämnda har ju faktiskt blivit fullt möjligt tack vare vår egen skeppsfrisör, som gör ett riktigt klipp genom att frisera sina kompisar och tjäna en extra slant på detta. När jag frågade Jerry om det kostade mer för oss vuxna, fick jag till svar att så inte var fallet. Snacka om att dra alla över en kam!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se