Öckerö gymnasium

En fantastisk dag

Ibland när man planerar utflykter och upplevelser vet man inte innan hur det ska bli. Hur mycket man än kollar upp och ringer så kan det bli pannkaka av allt.

Kanske kan någon därhemma rynkat pannan eller höjt ett ögonbryn över att jag skulle ta med eleverna till Rastafaribyn! Men det blev den bästa utflykten någonsin. Det är inte bara jag som religion- och samhällslärare som tycker det, utan även eleverna. Efter alla utflykter vi har varit på är detta den absolut bästa, det sa i princip alla! Det var verkligen så äkta. De ville inte att vi skulle komma dit och titta på dom, vi är ingen cirkus, sa Firstman som mötte oss när vi kom. Vill ni ta bilder ska det vara tillsamman med er. Vi gör detta ihop och ni är en del av besöket.

Vi kom till en slags förveranda där allt verkade lite fejkat med toaletter och så. Men sen fick vi gå över en flod för att komma vidare, men först berättade Queenbee om vattnets betydelse för Rastafari. Vi gick sen som på moln ;) På vägen till byn berättade hon allt om växterna vi stötte på i regnskogen. Hur de används och hur de ser på naturen. Vi fick sedan träffa Firstman som blev vår guide eller snarare berättare i byn. Vi fick en helt ny förståelse för rörelsen och deras histora, samhällssyn och hur de ser på turism. Vilken man!! Han hade en sådan utstrålning att vi nästan satt som paralyserade hela bunten. Sen sjöng de lovsånger för oss i deras tabernakel. Det var ett sådant där ögonblick man aldrig glömmer! Sen åt vi medhavd lunch i regnskogen... Bara det liksom!

Efter det åkte vi vidare till grottorna och det blev också hur bra som helst. Våra guider där var så roliga och gjorde berättandet till en fröjd. En fantastisk dag! Alla har varit kanonbra!

Vi har det bra!!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se