Öckerö gymnasium

En ganska vanlig söndag

Som sig bör startar dagen med stekefrukost. En vakt kommer och en annan går, precis som det brukar gå till här ombord.

På söndagar har vi inga lektioner istället kan vakterna ta det lite lugnt och vila. Vanligtvis brukar vi ha säkerhetsövning men det hade vi igår, vanligtvis brukar vi ha stormöte med efterföljande båtråd men eftersom vi nyss lämnat Öckerö finns det inte så mycket att ta upp. Vi skjuter lite på det till nästa söndag. Vi har även fått besked om att vårt första hamnstopp blir Scheveningen med beräknad ankomst tisdag. Vi stannar bara över dagen och seglar vidare redan på onsdag.

Jag har mest varit i Stora mässen idag för att göra klart så mycket som möjligt inför morgondagens lektionsstart. Vi kommer segla detta läsår med en provisoriskt byggt inredning i stora mässen som sedan kommer att bytas ut mot en proffsigt byggt variant. Det är Anja och Soraya som stått för stordådet att på mycket kort tid bygga ihop en ”rustik” kopia av den riktiga inredningen. De har gjort ett fantastiskt jobb! Min lilla del består i att shoppa, klä in madrasser och pynta. Med Anja som häftpistolchef har vi dragit och spänt tyg för att få Stora mässen att bli fin. Det kommer bilder på #instagunilla så småningom.

Vakterna har rullat på som vanligt och vi tar oss framåt snabbt på ett lugnt hav, än så länge har inte höststormarna hunnit ifatt oss. Jag kan till och med plocka fram mitt vanliga avslut i denna blogg:

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se