Öckerö gymnasium

En ny vecka på Gunilla

I vanliga fall brukar inte skillnaden mellan vardag och helg vara så stor här på Gunilla, men tack vara elevernas eventgrupp spred det sig ändå lite helgkänsla över båten de senaste två dagarna.

Vi seglar igen! Just nu jobbar 8-12 vakten på däck med att brassa om och trimma seglen så att vi ska kunna segla ytterligare lite snabbare. Det är måndag morgon och för en gångs skull så känns det faktiskt som att vi precis har haft helg. I vanliga fall är det bara söndagarna som utmärker sig något från de anda dagarna här ombord. Söndagarna utmärker sig framförallt genom att de börjar med att kockarna fixar stekfrukost och att vi inte har några lektioner på schemat. Men denna veckan infann sig helgkänslan redan på lördagkvällen då elevernas eventgrupp hade ordnat en gemensam filmkväll.

Befälen hade gått med på att ta vakten uppe på däck under två timmar så att alla elever kunde samlas i stora mässen och se på film tillsammans. När klockan började närma sig sju började kön till mikrovågsugnen växa sig allt längre och debatten om vilken film som skulle visas hade lagts sig och beslutet landande på Kings Men. Klockan nio kom 8-12 vakten upp på däck och tog över vakten från befälen.

Under gårdagen hade vi brandövning och idag samlas vi åter igen nere i storamässen efter elevernas vakt. Denna gången är det fokus på elevernas skoluppgifter istället för film. Förutom det spenderar vi dagarna med att spana efter valar och försöka hålla oss på den kurs som kommer ge oss möjligheten att segla en så stor del av sträckan till Azorerna som möjligt.

Kort sagt ytterligare några fina dagar med NaSj1720

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se